Friday, November 9, 2012

Diluar logik akal..

Semalam, I tak berkesempatan nak update blog nih.. ada sesuatu terjadi pada I.. Kalo I citer ni, terpulang la kepada uol's nak percaya atau sebaliknya..

Dalam pukul 11 lebih semalam.. tetiba rasa nafas I jadi pendek.. macam lemas... Badan rasa seram sejuk.. semua yang bertembung dengan I.. I tanya diorang.. sejuk ke tak.. sejuk ke tak.. semua relax je.. xde pon pakai sweater macam I.. I malu nak cakap ngan kawan2.. sampai satu masa.. nafas makin pendek.. badan pon rasa lain macam.. semakin sejuk.. Terus terang I cakap, I rasa ajal I semakin dekat semalam..

Terus I cakap ngan kawan rapat I... Ajak die antar I pi hospital.. cakap ngan CC.. zasss p hospital.. masa dalam kereta.. keadaan semakin teruk.. Dalam pada tu, I boleh lupe plak nak baca Al Kursi @ ayat2 Alquran.. Tangan semakin sejuk, macam duduk dalam ais...


Sampai hospital, terus pi kat Jabatan Kecemasan.. Terus diorang soh masuk kat 'Triage'.. Cek darah, paru-paru n wat ECG.. Alhamdulillah semua normal.. sebelum tu, I diminta tunggu sekejap.. sebab ada patient lain tengah diperiksa oleh nurse.. I duduk kat atas katil.. masa tu, I tengok.. Kaki semakin biru@lebam.. ke2-2 sama.. I terus bersila atas katil tu, sebab nak tengok tapak kaki plak.. Sahhhh!! semakin membiru.. I panggil 'MA' tengok keadaan I.. Die pon tak tau nak cakap ape... kena refer doktor dulu..

Masa tu jugak, I mgs kat Mr.M.. pesan macam.. kira macam tinggalkan wasiat kat die.. bagi no password bank.. kalo jadi pape kat I.. die boleh uruskan anak2 ngan duit yang I tinggalkan.. Bagitau, insuran yang I ambik, share n simpanan.. lagi satu, pesan segala hutang I yang perlu dilunaskan..huhuhu.. Masa tu, I dah pikirkan mati je.. bile tengok semakin merebak, biru kaki I.. Pastu I call die, tanye die datang ke tak.. masa I call tu, suara die dah lain macam.. mungkin die sebak bile baca mgs I tadi..

Sementara nak tunggu masuk jumpe doktor.. Keadaan I masa tu semakin ok.. takde lagi rasa seram sejuk.. nafas pon boleh kategori normal.. Bile masuk bilik separa kritikal.. Doktor sahkan I normal.. takde sebarang penyakit.. Pelik kan?? tadi beriya susah nafasnya.. macam ada benda tersekat kat kerongkong.. sekalik xde ape2.. kaki biru.. huhuhu.. Macam biasa le, macam2 yang ditanya oleh doktor, nurse n Medical Assistant.. Antara soalan2nya.. Ada rasa kebas pada tangan ke tak.. sakit dada, batuk2, pening2, muntah.. semua tu takde.. takde sebarang penyakit jugak..


Result nya kesihatan I ok.. takde sebarang masalah!!.. tapi ape yang I alami baru tadi??? sakit ape??? pelik memikirkan..

Dan doktor syak I ni tengah stress!!.. tolong la.. tak stress langsung ye.. ok je keje kat sini.. takde sebarang tekanan.. buat setakat ni.. dalam pukul 1pm cam tu, doktor soh I balik.. die bagi ubat kumur n cairkan kahak.. huhuhuhu.

Lepas cek semua, n dapat result I normal.. I lega.. tarik nafas panjang.. Jantung I berfungsi dengan baik.. peparu pon sama.. Dan masih diberi kesempatan untuk menikmati hidup dalam dunia ni... Syukur, Alhamdulillah.. masih lagi boleh peluk n cium anak2 ngan Mr.M.. huhuhu.. Alhamdulillah sekali lagi..

Member I soh berubat secara tradisional.. lepas tu I cube la google, nak try tradisional plak.. antara yang I jumpe..

DARUSSYIFA' BANDAR BARU BANGI 
PERSATUAN KEBAJIKAN DAN PENGUBATAN ISLAM MALAYSIA
No 5. Jalan 1/7D, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.
Telefon & Fax: 03-89250443
Email: alsyifa@streamyx.com

http://www.darussyifa.org/ 

DARUSSALAM
Lot 4463, Lorong Penghulu,Gombak Setia,
53100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Hubungi Kami Di Waktu Pejabat :No Pejabat : 03-61881789
Faks : 03-61881796

Waktu Pejabat : 10:00 AM - 04:00 PM 
http://darussalam.net.my/ 


Pusat Rawatan Islam Manarah 
TUAN GURU DR HJ JAHID BIN HJ SIDEK AL-KHALIDI
http://primanara.blogspot.com/ 


AKRINE
Ustaz Abdul Majid Hasan
Kuang, Rawang / Selangor, Malaysia
Temujanji sms : 017-3646461
Email : akrine@yahoo.com
http://akrine.blogspot.com


TIAF
GPS koordinat: 102°19'24.0"Y:2°9'46.5" 
Ustaz Wan Asrul 

18-1 Jalan Seri Emas 5,
Taman Seri Telok Emas, Telok Mas 75460 Melaka
( Tingkat 1 bersebelahan denganPejabat Pos Telok Mas, Melaka)
019 - 6727627 / 019 - 6727626
http://terapi-alfatah.blogspot.com email : hakimyh@yahoo.com

Pusat Rawatan Terapi AlQuran Darul Hikmah
Ustaz Malek 
No 16 Tingkat Atas, 
Bangunan Koperasi Pegawai Kerajaan Negeri Kedah,
05200 Jalan Tun Razak, 
Alor Setar Kedah.
019-471 5232 / 012 - 500 2182 
http://www.ustazmalek.com/

Pusat Rawatan KISWAH Terapi Ruqyah Syariyyah:
Ustaz Hayat 
No-16, Tingkat Dua, Jalan Ahmad Shah, 28000 Temerloh, Pahang. (Di atas SSM Temerloh, Berdekatan Public Bank, Tapak Pasar Lama)
Tel : 0179065131
http://www.rawatanislam2u.com/

Sinar Zamdurrani
Ustaz Sharhan
No. 27-2-1, Jalan 20B/146
Desa Tasik Sg. Besi
57000 Kuala Lumpur
No. H/P : Helmy Nizam (017-6955909/017-6499818) / Us.Ghani 019-5483099
E-mail : zamdurrani@yahoo.com | zamdurrani@dumei.com
http://www.zamdurrani.dumei.com/v2/  

Darul Ruqqiyah 
Ustaz Suhaimi

No 62A-2, Jalan SM 3A, Sunway Batu Caves, 68100 Selangor
019-2691525 / 019-2059351 / 019-3081525 
mohdsuhaimitobibi@gmail.com
http://darulruqiyyah.blogspot.com/

Ridam - DARUL MANZIL
No. 16, PT 5982, Taman Intan, Geliga Besar,
24000 Kemaman, Terengganu
Tel: 019-9891078 / 012-6763447
GPS Koordinat: 4.193404,103.434606 
http://darulmanzil.blogspot.com/

Ikhtibar I ambik selepas kejadian ni, settle kan mana yang patut cecepat.. tak nak ada sangkutan lagi lepas I mati.. huhuhu.. persediaan tu..

1 comment:

Adams Ayens said...

Alhamdulillah..
U tabah mengahdapi dugaan.Ye la kadang-kadang kite tak tau ajal kite d mana ye.Memang respek la lu beb..sempat lu ingat semua detail bank n lain2 peribadi utk di sampaikan kpd asben n family u.
harap u sihat n bahagia bersama family. Jom i nak ajak u dengar pasal kesihatan..if ok ko info i ye..free je tak yah bayo

Google