Thursday, February 2, 2012

Orang Baru

31/1/12.. tak sempat beb nak tunggu 1/2/12.. huhuhu.. I pon dah tak tahan nak menanggung sakit.. hari tu, I dah start bercuti.. Apa kes nak pi opis gak dalam keadaan sakit2 gitu.. kejap dok membongkok.. lagi setengah jam, dok membongkok lagi.. tak ke nanti menyusahkan kawan2 kat opis nanti.. paling tidak pon, boleh timbulkan kerisauan pada diorang.. kira menyusahkan diorang le tu kan..


Dalam tengah hari tu, I rasa sakit makin kuat.. sakit setiap 15 minit sekali.. Tapi dalam pukul 2 petang gitu, sakit tak sekuat sebelum tue.. sakit tue berganjak ke 20-30 minit sekali.. pelik kan.. agaknya baby x nk I tanggung sakit lagi kot..

Dalam pukul 3 petang gitu, sakit makin menggila.. Terus kakak I kat kampung, citer kat die.. kebetulan mak I pon ade kat sana.. diorang plak tak berhenti call I.. Diorg soh I pi hospital cepat.. takut terbersalin kat rumah.. Dalam pukul 4 lebih, sampai le kat hospital.. daftar n masuk cek CTG baby.. dalam pukul 5.28, doktor cek bukaan jalan.. baru 2 cm.. aku rasa masa cek tu, doktor baru kot.. sebab die pon tak confident dah bape cm..

Dah dekat2 pukul 6 gitu, doktor lebih senior datang check bukaan lagi sekali.. masa tu doktor cakap dah 3 cm.. Macam tadi gak.. kadang2 sakit setiap 5 minit.. ada masa tue sakit setiap 10-15 minit.. mcm tak caye je nak bersalin masa tu.. macam sakit memain je.. dalam pukul 6.25 tu.. sakit yang paling dahsyat I rasa.. sekali datang sakit tu, menggigil jugak le I tahan sakit.. sampai nafas jadi pendek.. I tggu le nurse datang, sebab nak mengadu pasal sakit tu le.. sambil2 tu I sempat lagi bersembang dengan patient katil sebelah.. die pon soh I cakap ngan nurse pasal sakit tu..

Tak lama lepas kebetulan nurse datang nak tengok result CTG tadi.. I ngadu le sakit yang tak tertahan n plus rasa nak kencing.. Bile lepas je kencing, sakit tadi lagi bertambah sakit.. plus tak jalan dah rasanya.. terus panggil nurse n masa tu ade 3-4 org lagi tengah tunggu turn nak wat CTG pon tolong I panggilkan nurse sebab tengokkan keadaan I gitu..

Bile doktor cek bukaan.. terdengar diorang ckp sesama sendiri.. 7-8.. waaaa.. Terus laju2 diorang tolak masuk labour room.. ohh ye.. sebelum tu, diorang nak tranfers I pi HKL @ Hospital Kajang sebab full bed..


Ok.. sambung nanti ye.. baby dah nanggis..



Ni die budak yang selalu dok tendang2 perut I.. BAZLI FAKHRUDDIN = Kebijaksaanku, Kepakaranku Kebanggaan Agama..

Beberapa jam dilahirkan..










Masih lagi kat labour room

6 comments:

mimie.. said...

wahhh dah bersalin dah..tahniah sis ^_^ cooomel sangat laa baby tu..geram tengok dia...moga membesar dengan menjadi anak yg soleh ye~ luv u!

a LoT oF LuV said...

Mimie : tq banyak.. Alhamdulillah.. Amin...

anuar said...

assalamualaikum bazli...

comelnya lahai bazli ni, syedap namanya..kem salam ibu eh, ckp kat dia, selamat berpantang

@Z said...

Tahniah.. Comelnya Bazli.. Selamat berpantang ye..

a LoT oF LuV said...

Nik : w'slm.. tq.. hahaha.. lama beb 3 bln.. ko bile lg??

@z: Thankss..

anuar said...

aku on the way la..tgk situasi, kalau thn ni rezeki senang, thn ni gamaknya..

Google