Sunday, December 5, 2010

MAHA 2010

MAHA dah nak abis, tapi aku baru hegeh2 wat n3 pasal MAHA.. So far, mmg best ke sana.. banyak pengetahuan yang aku dapat.. selamanya ni aku dok endah tak endah je, tapi lepas gi MAHA nih banyak yang aku belajar, n tahu..

Tapi umat kat dalam tu punye le ramai!! 1 day kiteorang nak masuk parking punye le berpusing2.. kiteorang nak msuk ket pintu 2.. sbb pintu tu dekat sangat ngan umah aku.. sekali pintu 2 tutup daa... sakitnya ati..kena gi pintu 1 plak.. kete punye le banyak..mau makan 2 jam nak gi kat tempat parking kot.. kalo dari hospital serdang takde le jauh nau nak ke parking tu.. so, kitorang nih pusing gi isi minyak dulo.. takut minyak abis plak.. elok2 je sampai kat petronas, ujan turun mencurah2.. patah semangat nak gi.. terus ckp ngan Mr. M.. soh cancel jelah..

2nd day.. kami masih tak berputus asa!! planning awal2.. bangun awal pagi, aku siap2 masak.. bawa bekal!! save burget.. kena berjimat cermat.. nak melalui sampai bulan 4.. aku cuti tak bergaji nih.. Kitorang bertolak dari umah kul 8 lebih.. sampai MAHA kul 8.50... 10 minit je dari umah aku.. Fuhhh Jalan lenggang.. Parking kosong.. seronot!! Naik tram pon tak berebut2..



Gerai Jualan di Pintu 2

Yang pakai baju merah tue gambar aku yang terbaru.. korang caye tak aku sekurus tue??.. huhuhuhu.. hanyalah angan2 ku saja.. Aku tetap aku.. masih seperti dulu.. venci!!


Pu3 ku sedang berposing sakan di Laman Padi
Nak sampai kat sini punye le seksa.. ngan anak berderet2 lagi.. nasib baik ada assistant.. anak sedara yang diimport dari Melaka.. Kalo nak ikutkan Mr. M memang die tak maunya masuk kat laman padi nih.. tapi aku je yang sibuk desak.. Kalo korang nak tau, seumur hidup aku.. aku tak pernah pegang pokok padi.. nih le 1st time.. betapa naifnya aku.. turun ke bendang pon tak pernah.. tapi kat sini merasa le aku pegang pokok padi.. huhuhuhu sodih!!!

ni plak kat Laman Aquaculture
Kat laman aquaculture, kat sini tak banyak sangat gambar yang aku snap.. lupe, excited tgk pembenihan ikan.. macam berminat je kat industri nih..


Kat bawah nih plak, kat pameran ternakan.. Ayat yang aku tak boleh blah kuar dari mulut anak sedara aku.. "Iskkk.. nasib baik gi MAHA, kalo tak x merasa le tengok kambing2 n lembu2 yang macam ni (Lembu n kambing ntah mana datang nye ntah..besar2 belaka)"
Kambing busuk!!



Lembu jenis ape ntah..

Ni plak kat kandang Arnab.. Rm3/ person.. kopak RM12 kat sini.. semua berlumba2 nak masuk.. aku je tak minat nak masuk.. maner nak pegang thaqif nya.. Thaqif pon dah merenggek nak susu time nih.. Orang sibuk masuk nak main ngan arnab, aku plak cari tmpat2 tersembunyi, nak susukan thaqif. Aku tengok jelah dari luar.. sambil2 makan sate arnab.. 6 cucuk RM10.. kopak lagi.. tapi aku makan setgh cucuk je, share ngan thaqif lak tu.. yang lain sume diorang perabihkan..
Umairah tengah bagi arnab makan


Mr.M, memang penyayang n sukakan binatang..


Bersama pu3 kesayangannya..


Ni plak anak emas die..


Anak sedara aku 'Fatin'




Mandur mana le nih.. siap ngan peluk topinya..


Ni plak pertandingan kucing.. memang lawa2 kucing kat sini.. Geram aku tengok.. Rasa nak rembat je satu.. Cian kucing2 nih.. tuan punye siap tulis signboard "JANGAN CUCUK KUCING" Tapi manusia2 yang pandai x membaca nih sibuk le cucuk2.. Stress kucing tue..




Dan hari ini hari last MAHA.. insyaAllah kalo takde aral melintang, nak ajak Mr.M gi lagi.. sebab banyak barang yang dilelong..

2 comments:

Gadis Kampung said...

"salam maal hijrah...semoga hidup sentiasa ceria"
saya suka arnab dulu saya penah bela..tapi dh mati

IBU WAFIQ said...

salam kenal..bestnyer satu family jalan2..bg pendedahan kat anak2..sy suka follow blog berkisar ttg family..

Google