Friday, October 29, 2010

Demam Peperiksaan

Huhuhu... exam yang semakin hampir.. hati ku yang semakin takut... belum sempat abis lagi mentela'ah.. Semua ni merisaukan hati aku!!! Laptop ku yang lembab!!!!! huhuhu.. semak serabut.. semua ada...

Benda yang orang sibuk2 katakan tentang demam seperti tajuk diatas... Sepatutnya aku yang mengalaminya.. tapi anak2 aku pulak yang bergilir2 demamnya.. macam tak bagi ibu die baca buku je... tapi dalam hati aku sentiasa berdoa, agar aku terlepas dari dugaan ini.... AMIN...

Baru je aku set alarm.. kekononnya le kan nak bangun awal pagi nak membaca, tapi... Anak aku plak 'Damia' demam n Batuk2 yang agak teruk.. sampai tak boleh tido.. Seb baik le aku tau drive... Mr. M plak baru tido masa tu, sebelum tido plak die makan ubat batuk.. comfirm tak leh bukak mata!!!! aku gerak beberape kali pon, die bukak mate sket je.. pastu sambung tido... Dalam pukul 2.45 pagi aku gerak gi klinik.. Kena sedut nebulizer(tul tak spelling aku???).. balik umah dah kul 4 lebih camtu.. Mata ku yang ngantuk... n terus lupekan buku.. yang penting tido dulu.. Kalo penat tue, baca sampai 100ms pon comfirm tak masuk dalam otak...

Aku tak tau le bile sesume nih nak berakhir... mungkin Allah nak bagi keajaiban pada aku... tak baca buku tapi, apa yang die tanya semua aku boleh jawab.. dan apa yang aku jawab semuanya betul!!! huhuhuhu.... Harap2 gitulah... dan aku harap, anak2 aku cepat sembuh.. tak tau nak bagi ubat ape dah nih...

Aku rasa Thaqif nih, demam sebab tumbuh gigi.. pastu dalam pada tu pon die sibuk nak belajar merangkak n duduk.. dan yang paling aku terkejut, die dah belajar nak berdiri.. Berpaut pada kerusi, n diri!! semua benda nak wat dalam satu masa.. mana tak demamnya..

N Alhamdulillah... hehehehe.. kuar dari tajuk sket!!!... Tadi petang 'Umairah' balik dari sekolah, terus bukak buku.. nak tunjuk kat aku yang die dah pandai baca... aku plak dok cover2 lubang hidung, yang kembang kuncup... Agak vangga!!! umur 4 tahun tapi dah boleh baca... cam "mana ani, ibu?"... "sani suka buku".. "nasi sani basi".. huhuhu... mungkin anak orang lain lagi hebat dari anak aku.. tapi aku bersyukur, dengan apa yang die pandai@dapat.. n cam aku coretkan yang lepas2... Alhamdulillah, die dah pandai solat dengan sendirinya dari awal sampai akhir.. n boleh mengaji (Hafazan)... Alhamdulillah... syukur pada padaMu ya ALLAH...

Alang2 tu, aku nak citer pasal Damia plak, semakin petah bercakap.. bile lawan cakap ngan die, rasa nak gelak pon ade.. nak mare pon ade... cam aku ckp.. "huhhh... damia berak busuk!!!" die balas balik.. "Ibu, yak cokk!!"... huhuhu... menahan je aku!!! kalo gelak kang, die tunjuk belang plak...

ok balik plak pada tajuk... buat korang2 semua.. kalo2 ade yang sudi bukak blog aku nih berkali2 tapi tak berapdet2 minta maaf bebanyak ye.. buat masa ni aku tengah bz buat persiapan nak berperang!!! korang doa2kan ye, aku lepas dalam dugaan aku hadapi sekarang... sokongan korang semua hanya ALLAH dapat membalasnya.. Thanks uol's..

2 comments:

Pink Kouture said...

Olla!!! Interested dgn inner yg ada awning? Do visit our blog http://pinkkouture.blogspot.com/ .Theres a lot of colours that suit you!!!If you are interested just drop me an email at pinkouture@gmail.com

anuar said...

aku xsure la kalau aku komen ni ko baca/perasan/balas ke x tp aku nk komen sket la...hehhe

anak aku pun dh pandai berpaut pd gerigi besi sliding door n berdiri sendiri tp kejap2 je la.excited kan? hehe...anak aku pon demam jgk, br je baik..boleh tahan jgk ek nk kena jaga bdk demam ni..huhu

nway, gud lak pd ko. jawab exam bebetul..

Google