Monday, January 25, 2010

Dah sampai masa ker??

Semalam aku dah mula rasa sakit-sakit pinggang ngan perut. Hah!!! cuak Mr. M.. Dah le baju baby tak stand by langsung!!.. Takde lagi bukan x stand by je.. beg baby ntah kemana. Isk keje gile betul kami ni.. Aku mula menyalahkan Mr. M.. Iyelah, asyik bertangguh je.. Kalo ajak je, mesti banyak alasan!.

Sudahnya lepas solat Maghrib, Mr. M ajak aku gi.. Sampai je Jusco Tmn Equine.. Sakit tu datang balik!! Makin kuat.. Aku pegang tangan Mr. M, Mr. M ajak aku balik.. Tapi aku gagahkan jugak memandangkan baju baby takde langsung.. Baju kakak2 die ade le.. tapi cian kat die. mesti ada yang baru untuk die.

Hari ni aku gagahkan jugak datang keje, malas nak cuti awal2.. kalo tak bersalin nanti, tak ke rugi cuti aku.. Lagi satu takut diorang anggap aku mengada2 plak.. sakit sket2 pon x datang keje.. Mulut orang, bukan boleh tutup..

Ni pon dah ade orang cakap, mengandung tapi mengada2 tak boleh wat keje2 berat.. Yang ini memang aku terasa!!!.. Sedangkan masa aku mengandung anak no.2 dulu, aku mengangkat laptop ntah zaman bile ntah, berat nak mampus (kalo sandang kat bahu, bahu pon senget!!) ngan Projektor yang besar GEDABAK berat die dekat 5 kilo! gi pasang kat tingkat 10.. Tu semua orang x pandang.. Ade gak yang tau tapi wat2 tak tau.. Masih gak 'cop' aku ni x wat kije!!..

Korang percaya tak, kalo aku cakap.. Aku bersalin 06.08.08 pukul 3.40pg.. pada 05.08.08 aku bawa laptop ngan projektor ni gi tingkat 10.. Ade aku komplain???, tapi bile orang cakap aku x wat keje aku hangin le.. Kalo korang kat tempat aku cam aner?? Lantak le korang!! korang nak kata apa.. yang penting, aku jalankan tugas aku dengan sebaik2nya..

Sekarang aku dah ready, kalo nak bersalin pon barang2 baby dah siap.. Minta2 aku ni senang bersalin macam yang no. 2 dulu.. AMIN..

4 comments:

Liya said...

x pa la nak buek camano org x nampak kiter buat korjer

tapi kami tau zilla nie mmg ringan tulang dan rajin menambah ilmu pengetahuan

monamie said...

ha btoi! kmona slalu tgk zila bawa laptop berat2 gedabak2 tu ... btoi2 masa tu zila tgh sarat ..grrr... kmona penah gak tanya..zila cakap.. takpa kak.. nanti sebang beranak! nice ah u! :D

a LoT oF LuV said...

Pn. Emy:nak buek camno kan.. redha jelah..

Kak Mona:Alhamdulillah.. Memang senang bersalin.. minta2 yang ni pon cam tue..

a LoT oF LuV said...
This comment has been removed by the author.
Google