Tuesday, May 12, 2009

Selaju mana korang memandu

Teringat zaman2 tengah belajar dulu.. Kalo nak dating, kena turun KL sebab Mr.M ade kat sini.. Aku plak kat kampung aku (Melaka).. Seingat aku, kalo memandu dulu bleh pergi 130-135km/j.. tu paling laju le, sesuai dengan kereta (Iswara) aku yang tak besar CC nyer.. Masa baru kawin, aku terbawa ngan habit aku tue.. tp selalu kena tegur ngan Mr.M.. tak tau le, same ade die takut ke.. atau ape ke.. Tapi kalo die ade tak berpeluang le aku nak menunjukkan belang..

Tapi sekarang kalo bawa 120km/jam pon aku dah rase gerun.. tak tau nape, darah dah sejuk kot.. cewah!!! Kalo korang le kan.. Bape kelajuan yang paling maksima yang pernah korang bawa??

5 comments:

axie said...

entahlah tak penah tgk meter.. hehe

ain said...

ke'speed'an impak maksima aku 148pointbapentah/kmj kot..ni y t'catat kt surat saman speedtrap aku...*sob sob* kene lect ngn bapak aku...tros insaf!

monamie said...

hihi.... 140km/j - up to 150km/j -tu highway la..


(aishah penah marah kmona ms dia teman kmona balik kedah. -ngeri aku tau..hujan2 pon drive laju! :P)

a LoT oF LuV said...

axie: ni mesti kes main belasah je nie..

ain: lajunyer.. iyelah.. kete ko kete baru.. kete uzur macam aku tue, 130++km/jam.. stereng dah gegar..

monamie: mak iii.. lajunyer... bleh masuk F1 nie.. hehehehe..

ain said...

ha tau pn mon mon neh!dh la ujan pastu ngn jalan dia yang agak2 scary gitu..kecut tulang wey.. :p

Google