Wednesday, August 26, 2009

Bersawang

Dah bape hari aku nih x update blog kesayangan aku. Jadual ku yang padat & keadaan badan ku yang tak bape sihat membuatkan aku malas nak menghadap laptop.. Hari ni.. terpaksa le sebab aku dah mula bekerja.. 2 hari aku dapat MC.. (Isnin & Selasa ).. Hari ni baru mula kerja..
Tahap keaktifan aku perlu ku kurangkan disebabkan keadaan aku berbadan dua.. Gara2 bekerja keras, aku mendapat demam.. Mr. M plak dah mula bising, melihatkan keghairahan aku berbisnes..
Pagi nih plak, aku dapat nasihat.. Die yang berkata, "Zila.. sepatutnya bulan pose ni kuatkan azam untuk banyakkan ibadah, tapi berniaga plak.. ade salah teknikal sket.." Aku plak.. diam jelah.. Aku nak cakap plak.. "Akak, kalo banyak amalan pon tapi asyik dok ngumpat orang sana sini.. Sama gak.. lagi teruk kalo buat dosa dengan orang nih.. kena minta maaf. Lagipon akak tau ke saya ni buat amal ke x.." Hehehe.. berani cakap kat sini je, x berani nak berdepan sebab nanti bergaduh plak, lagipon nanti die cakap "X hormat orang tua!!!"...
Bagi aku, biar le ape die nak cakap.. yang penting aku tau ape yang aku buat.. Lagipon aku tak minta pon duit orang.. Lantak le ko nak cakap ape pon...

2 comments:

MrS.FaDiR said...

betul..betul..kita tak boleh ukur amal ibadah orang..mencari rezeki tuh, adalah ibadah juga..kalau kita susah bukannya orang bagi kita duit..huhuhuh

a LoT oF LuV said...

memang pon.. lantak diorang le nak cakap ape.. Janji aku bahagia..

Google